Kategorie: |
Boerdery |
|
Vlak: | Vlak 2 | |
Jaar Ingestel: | 1929 | |
Itemnommer: | YOU5400 | |
Oorsprong: | Wêreldkonferensie |
Vereistes
- Wat word in aanmerking geneem by die kies van ‘n kalf?
- Ken 25 dele van ‘n melkkoei.
- Ken die versorging, bestuur en voeding van melkkoeie gedurende hul volgende stappe:
- Kalwers
- Speen tot ses maande
- Ses maande tot vyftien maande
- Vyftien maande tot springers
- Die droë koei
- Ken die behoorlike voedingstegnieke vir ‘n lakterende koei.
- Weet hoe melk in die koei geproduseer word.
- Ken die stappe hoe om ‘n koei te melk met die hand of ‘n masjien.
- Ken agt dele van ‘n melkmasjien.
- Wat is mastitis? Watter stappe kan geneem word om mastitis te voorkom?
- Ken vyf gesondheidsprobleme van beeste, hulle simptome, en hoe om dit te voorkom en/of te behandel.
- Ken die betekenis van die volgende terme:
- Konsentrate
- Ruproteïen
- Prul
- Droë tydperk
- Lakterend
- Laktasiesiklus of tydperk
- Oksitosien
- Verduidelik die pasteurisasie van melk en die behoorlike versorging van gereedskap en toestelle by suiwelproduksie.
- Help met die versorging en die melk van ‘n melkkudde koeie vir ten minste drie maande.